Vivix™

Vivix

VIVIX Shaklee atau lebih dikenali dengan sirap Shaklee merupakan tonik ajaib dengan 1001 kebaikan. Ia adalah antara makanan tambahan yang terbaik dari Shaklee. Vivix Shaklee telah diuji di dalam makmal mempunyai 10x ganda lebih hebat daripada Resvestrol. Apa itu Resvestrol? Resvestrol merupakan agen anti penuaan yang paling kuat dari alam semulajadi. Kesan anti-inflamasi nya juga adalah 60 kali lebih tinggi daripada Aspirin.

Vivix Shaklee mengandungi 4 ramuan yang sangat berkhasiat.

Muscadine Grape

1. Muscadine Grape:
♦ Merupakan anggur liar yang mempunyai 29 kromosom dan telah menjalani hasil penyelidikan bertahun-tahun oleh saintis Shaklee.
♦ Saiz sebesar sebiji bola golf, mengandungi lebih satu kromosom di mana ia merupakan satu-satunya anggur yang dapat mengukuhkan profil dan mekanisme polyphenolnya.
♦ Sangat kaya dengan sumber resveratrol, dan mempunyai kuasa anti-oksidan 40x lebih tinggi.
♦ Asid gallic, catechin dan epicatechin adalah phenolik yang banyak terdapat pada biji manakala asid ellagic, nyricetin, quercetin, kaempferol dan trans-resveratrol adalah phenolik yang terdapat banyak pada kulit buahan.

Purple Carrot

2. Purple Carrot:
♦ Merupakan tumbuhan yang tumbuh liar di Afghanistan sejak 5000 tahun dulu.
♦ Sumber terbaik Vitamin A yang mengandungi phytokimia termasuk karotenoid, phenolik, polyacetylenes, isokumarin dan juga sesquiterpens.
♦ Mengandungi Anthocyanins yang menunjukkan banyak aktiviti biologi sebagai anti-oksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan juga anti-karsinogen.
♦ Anthocyanins iaitu sejenis antioksidan utama di dalam purple carrot yang memberi warna ungu-kuning dan ungu-oren. Kandungan anthocyanins di dalam carrot ungu-kuning adalah pada kadar tertinggi berbanding carrot ungu-oren.
♦ Menunjukkan kesan positif pada saluran darah, platlet dan lipoprotein yang berkebolehan untuk mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.
♦ Asid klorogenik merupakan antioksidan yang paling banyak terdapat di dalam semua jenis carrot. Asid ini boleh mengurangkan diabetes yang selalu dikaitkan dengan pengambilan kopi.

Elderberry

3. Elderberry (Sambucus Nigra):
♦ Merupakan sejenis tumbuhan yang tumbuh di kawasan lembap di serata Eropah dan Amerika Utara.
♦ Mengandungi sumber anthocyanins yang tiga kali ganda lebih hebat dan baik berbanding karotenoid.
♦ Anthocyanins bertindak sebagai anti-radang dan dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selsema atau influenza.
♦ Memiliki flavanoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat yang berupaya mengukuhkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan bakteria.
♦ Mengandungi Vitamin A, B dan C serta nutrien lain seperti asid amino, karotenoid, tannin dan rutin turut memberi manfaat kesihatan yang baik.
♦ Kesemua ekstrak ini dapat menguatkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan flu, jangkitan yis, asma, batuk, sesak dada dan juga diabetes.
♦ Dapat merendahkan tahap kolesterol dan menghalang oksidasi kolesterol LDL dimana oksidasi LDL dianggap sebagai satu penyebab penting penyakit kardiovaskular.
♦ Berfungsi sebagai antibiotik semulajadi dan boleh memberi perlindungan kepada penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan jantung, mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

Polygonum Cuspidatum

4. Polygonum Cuspidatum:
♦ Dikenali sebagai Knotweed Jepun yang berasal dari Asia dan juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah.
♦ Bertanggungjawab dalam memberi warna hitam.
♦ Lebih 3000 kajian yang telah dijalankan ke atas resveratrol yang terdapat di dalam ekstrak kulit dan juga biji anggur merah.
♦ Hasil ujian menunjukkan resveratrol dapat membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet sukan dan mengurangkan berat badan.
♦ Sebagai supplemen anti-penuaan yang sangat penting, anti-radang dan juga anti-kanser.

Di bawah adalah gambaran kajian yang dilakukan ke atas sel badan manusia terhadap tindakbalas Vivix.

Vivix Sel

Bila dikaji ramuan didalamnya, betapa hebatnya ciptaan Allah S.W.T. Subhanallah! Setiap yang diciptakanNya, ada manfaat dan rahsianya.

sid320Untuk Info & Order:
Norzarina Khalid
019-265 9140 (SMS/Whatsapp/Wechat)
(SID 1150656)
norzarina.khalid@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *