Testimoni Ostematrix Untuk Badan Lenguh

Assalamualaikum, KakIna nak kongsikan testimoni salah seorang ahli team MSE yang sakit-sakit badan time travel. Apa die buat? Jom kite tengok!   “Suka suka Ostematrix! Saya ni memang cepat sakit-sakit badan, sengal-sengal lah especially if berjalan jauh or shopping, hehe If tak makan Oste, sakit tu sampai ke esok lusa…

Continue reading

Kenapa Kita Perlu Ambil Kalsium?

Assalamualaikum, Hari ini KakIna nak cerita kenapa kita perlu ambil kalsium? Meh KakIna nak habaq sikit, hampir 99% kalsium dalam badan kita disimpan dalam tulang. Apabila kalsium yang kita ambil setiap hari KURANG daripada keperluan, maka kalsium dari tulang akan DILEPASKAN mengikut keperluan kalsium pada hari itu. Bayangkan kalau tiap2…

Continue reading

Testimoni Ostematrix Untuk Sakit Pinggang

Assalamualaikum, Sejak kebelakangan ni, selalu terdengar berita orang sakit pinggang, orang sakit kaki. Tahu tak kawan2, risiko Osteoporosis dikalangan wanita lebih kerap berlaku berbanding lelaki. Sebab tu wanita perlu menjaga tulangnya lebih sedikit berbanding lelaki. Dianggarkan sebanyak 99% kalsium dalam badan disimpan dalam tulang. Apabila kalsium yang diambil setiap hari…

Continue reading

Atasi Masalah Kejang Otot Semasa Hamil

Assalamualaikum, Salam Ceria Semua ☺️☺️ Hari ini nak kongsi salah satu masalah yang selalu terjadi dekat ibu2 mengandung. KEJANG OTOT. Biasa dengar kan? Ataupun lebih dikenali dengan simpul biawak/simpul mengkarung. Berapa banyak simpul daa hehee 😅😅 Kejang kaki ini biasanya terjadi dalam trimester kedua dan ketiga. Ia dikatakan berlaku disebabkan…

Continue reading