Suppliment Untuk Kesihatan Harian

Assalamualaikum,

Pernah tak teringin atau terfikir nak ambil suppliment tapi tak tahu suppliment apa yang sesuai dengan diri. Bila umur kita makin meningkat, fungsi badan makin lemah dan memerlukan tenaga yang lebih untuk bergerak atau buat aktiviti harian.

Bila selalu demam, badan tiap2 bulan sakit, terkena hujan sikit dah demam seminggu, nak sembahyang atau bangun pagi kaki atau tapak kaki sakit, tu tanda2 menunjukkan antibodi badan kita dah tak sekuat macam masa kita muda2 dulu.

KakIna nak share antara suppliment paling basic yang boleh kawan2 ambil untuk kesihatan harian. Mungkin dengan izin Allah, kita jarang demam, bertenaga buat kerja dari siang sampai ke malam dan lain2. Jom kita tengok apa yang ada dalam SET BASIC KESIHATAN ni 🙂

SET BASIC KESIHATAN ini mengandungi Vitalea, Vita C dan juga B Complex. Harga Retail untuk set ini hanyalah RM248, tahan untuk 4-6 bulan. Jom kita tengok pula KENAPA anda perlukan mereka2 semua ni 🙂

.

VITALEA

Kenapa Vitalea?

  • Multivitamin pertama di dunia yang telah diformulasikan daripada cecair kepada bentuk tablet.
  • Merupakan tablet multivitamin paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia.
  • Telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTIVITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.
  • Pelengkap nutrisi bagi mereka yang tidak mengamalkan diet seimbang, lebih2 lagi yang selalu ‘reject’ sayur.

Apa yang boleh kita dapat daripada Vitalea?

  • Penambah tenaga segera – Pemberi tenaga, kecergasan tubuh, kekuatan mental, membantu sistem memori dan fokus
  • Pelengkap nutrisi – Menampung kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang
  • Keupayaan sistem produktif – Penting untuk kanak2 dan remaja yang sedang membesar
  • Metabolisme – Membantu dalam stimulasi metabolisme dan melambatkan sistem penuaan
  • Elemen penting pada sel tubuh – Membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid
  • Melindungi organ – Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati

Siapa yang boleh ambil Vitalea ni?

  • Mereka yang pentingkan kesihatan
  • Mereka yang berusia 12 tahun ke atas
  • Mereka yang tidak suka makan sayur
  • Ibu hamil, berpantang dan menyusu

.

Vita C Sustained Release

Kenapa Vita C?

  • Ia diekstrak daripada jagung yang sangat2 sesuai untuk mereka yang mempunyai perut yang sensitif
  • Mempunyai sistem perlepasan berperingkat di mana 1 jam hanya 100mg sahaja dilepaskan. selebihnya akan dilepaskan pada jam berikutnya selama 5 jam.
  • Ia ditambah dengan 120 mg bioflavonoids jenis citrus yang bertindak untuk menggalakkan serta membantu penyerapan Vitamin C yang lebih efektif.

Apa yang boleh kita dapat daripada Vita C?

  • Mengurangkan kedut
  • Melembapkan kulit
  • Mengelakkan gusi berdarah
  • Menguatkan sistem imun badan
  • Membantu tambah darah
  • Mencerahkan kulit
  • Melambatkan penuaan

Siapa yang boleh ambil Vita C ni?

  • Mereka yang pentingkan kesihatan dan kecantikan
  • Mereka yang berusia 12 tahun ke atas
  • Mereka yang merokok
  • Mereka yang ambil pil perancang
  • Ibu hamil, berpantang dan menyusu

.

B Complex

Kenapa B Complex?

  • Lengkap dengan 8 jenis vitamin B yang diperulakan oleh badan.
  • Mempunyai sistem penghantaran nutrien berpaten untuk meningkatkan penyerapan nutrien kritikal iaitu asid folik

Apa yang boleh kita dapat daripada B Complex?

  • Menghasilkan tenaga dan dan membantu meningkatkan kemampuan berfikir
  • Merangsang pertumbuhan kanak2
  • Penting untuk kesihatan mata, kulit, kuku, dan rambut
  • Mencegah stress dan menguatkan antibodi
  • Mencegah anemia dan penting untuk proses pembaikan sel darah merah

Siapa yang boleh ambil B Complex ni?

  • Mereka yang pentingkan kesihatan dan kecantikan
  • Mereka yang berusia 12 tahun ke atas
  • Mereka yang ada masalah dengan anemia
  • Ibu hamil, berpantang dan menyusu

Dah tahu kenapa perlu ambil suppliment untuk kesihatan harian? 🙂

Nak tahu lebih lanjut tentang suppliment lain, boleh WhatsApp atau Email KakIna. Kawan-kawan juga boleh lihat di Facebook Page kami di Kedai Vitamin Tanjung Agas Muar ataupun di Instagram kami di vitamin.sihat_bymaisihat 😃

Untuk Info & Order:
Norzarina Khalid
019-265 9140 (SMS/Whatsapp/Telegram)
(SID 1150656)
norzarina.khalid@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *