MaiSihat: Soal Jawab Mengenai Ostematrix

Assalamualaikum, Salam Ceria Semua! ☺️☺️

Ostematrix ialah suppliment kalsium dalam bentuk tablet. Tak perlu dibancuh, tak perlu di masak, cuma perlu telan dengan air sahaja dah dapat keperluan kalsium untuk sehari. Senang kan? πŸ˜‰πŸ˜‰

4biji Ostematrix bersamaan dengan 4gelas susu kalsium tinggi iaitu 1000mg Kalsium. Best ke BEST? 😊😊

Nak kongsi soal jawab dari pakar nutrisi Shaklee tentang Ostematrix, dengan harapan apa yang kawan2 risaukan terjawab semuanya.

img_0350

S1 : Kalau kanak2 umur berapa boleh start bagi Ostematrix (Oste)?
J1 : Ostematrix dibuat untuk individu dewasa (18 ke atas). Kanak2 boleh ambil sumber kalsium daripada Mealshake. 16 tahun dah boleh ambik Oste.

S2 : Apakah had maksimum untuk mengambil Oste?
J2 : Bergantung kepada keperluan individu. RDA sarankan 1000mg sehari (4 biji). Jika ada masalah tulang/rapuh/slip disc/patah etc boleh ambik lebih.

S3 : Berapakah pengambilan yang sesuai atau had untuk wanita hamil mengambil Oste?
J3 : 4 biji secara tetap setiap hari. Ambil lebih lebih bagus sebab ada banyak faktor badan tak dapat serap khasiat sepenuhnya kalsium tu. Ambil juga ESP.

S4 : Warga emas makan Ostematrix, dada sakit, apa tandanya?
J4 : Kena tahu keadaan kesihatan dia. Ada ambil ubat hospital atau dah ada penyakit?

S5 : Masa terbaik untuk makan Oste?
J5 : 4 biji malam.

S6 : Untuk kes accident yang patah2 tulang tu, sejauh mana Oste boleh membantu?
J6 : Kalsium akan masuk ke dalam tulang dan mineral lain akan bantu tambah ketumpatan tulang. Sama macam keadaan biasa juga.

S7 : Ada kaitan ke makan Ostematrix untuk bantu lancarkan edaran darah dan bantu dalam hubungan suami isteri? Ada suami yang ambil dan dapat kesan ‘mengeras’ di bahagian sulitnya.
J7 : Positif atau negatif ni? Ya. Kalsium bantu untuk kuatkan otot.

S8 : Boleh ke up kan dos pengambilan Oste jika sakit gigi ketika hamil?
J8 : Ya. Boleh up kan dos. Ambil Vita C juga.

S9 : Bagaimana Ostematrix ni bantu tido lena dan mudahkan pelawasan sampai orang sembelit pun disarankan ambil Oste.
J9 : Kalsium diperlukan oleh otot manusia dalam setiap pergerakan. Jika orang tu stress, Oste bantu untuk relief contraction of muscle. Dia tidur lebih lena.
*Otot di bahagian usus tu yang kawal pergerakan najis. Najis tu tak berubah. Tapi otot tu yang lebih mudah dikawal. Maka, senang membuang* πŸ˜ƒ
Banyakkan ambil makanan banyak serat.

S10 : Ada tak kesan sampingan jika Oste diambil secara berlebihan?
J10 : Dah ramai pengguna Shaklee yang ambil lebih daripada 4 biji/hari. Dah berpuluh tahun ambil. Mereka buat test, tiada masalah batu karang etc.
*Shaklee ada landmark study untuk pengguna yang dah lebih 20 tahun. Tiada masalah kesihatan.*

S11 : Bagaimana Oste membantu dalam mengurangkan masalah gastrik?
J 11 : Gastrik ni sebab acidity perut tinggi. Kalsium ni alkali. Ia akan meneutralkan perut. Ia juga legakan otot2 perut. Kalau gastrik, ambil Oste + ESP πŸ‘πŸ‘πŸ‘

S12 : Doc maklumkan kepada customer saya, Ostematrix Shaklee akibatkan batu karang, adakah sebarang kajian dari Shaklee tentang ini?
J 12 : Mungkin Doc maksudkan kalsium di pasaran secara keseluruhan. Rujuk gambar clinikal study/carta. Kalsium diserap oleh darah dan digunakan oleh badan. Kalau tak digunakan oleh badan, barulah ada masalah seperti jadi batu karang etc. Dalam kalsium Shaklee ada mineral lain yg bantu kalsium diserap sepenuhnya.

Bukti-penyerapan-secara-klinikal-Ostematrix1

S13 : Apakah vitamin yang TIDAK BOLEH diambil bersama-sama Oste?
J13 : Semua boleh ambil. Makanan lain pun. Tapi elakkan ambil kafein serentak dengan kalsium.

S14 : Jika hamil kembar, adakah ibu perlu upkan dos Oste? Jika ya, berapa?
J14 : Ya. Boleh upkan dos. Maybe 6 biji sehari.

S15 : Brp biji Oste perlu diambil bagi ibu yang bf & hamil pada waktu yg sama? Terutama kalau tak amik sumber kalsium yg lain.
J15 : Rujuk no 3.

Sekian terima kasih. 😊😊

Alhamdulillah. Bagi yang tak suka minum susu, cepat2Β ambil Ostematrix untuk selamatkan tulang dan gigi anda. Mencegah sebelum terlambat. πŸ˜‰πŸ˜‰

sid320

Untuk Info & Order:
Norzarina Khalid
019-265 9140 (SMS/Whatsapp/Telegram)
(SID 1150656)
norzarina.khalid@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *