Pengalaman Pertama Menggunakan Shaklee

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, hari ini masih lagi diberi kesihatan. Teringat saya ketika pertama kali menggunakan produk Shaklee. Hmm… Supplement? Bukan semua orang suka makan supplement (termasuk saya ‘dulu’ hehe). Start masa pregnant baru mula tercari-cari apa nak dimakan semasa berpantang. Jamu atau supplement. Bila baca pelbagai info di internet, produk Shaklee telah berjaya memikat hati saya. Kenapa Shaklee?

Supplement Shaklee boleh dimakan terus selepas bersalin, tak kira la bersalin normal atau scissor. Selain itu supplement Shaklee boleh diambil walaupun baby ada penyakit jaundis (demam kuning) ataupun G6PD berbanding dengan jamu. Kita tak tahu macam mana keadaan kita dan anak selepas bersalin kan. Jadi sebab itu saya pilih Shaklee. Kemudian, harganya juga mampu dimiliki, dan selamat untuk dimakan walaupun menyusukan anak. Cara makan pun tidak susah dan tidak memerlukan masa yang lama, pendek kata ringkas je.

Picture 1

Supplement yang saya makan semasa berpantang ialah Vita-Lea, B-Complex, Zinc Complex dan Vita-C (Cadangan Set Berpantang). Banyak manfaat yang saya dapat semasa makan supplement ini.
1. Vita-Lea
Mengandungi 28 nutrisi yang lengkap.
Membantu badan menjadi lebih bertenaga dan cergas.
2. B-Complex
Mengurangkan simptom kemurungan dan tekanan.
Menukarkan makanan harian yang kita makan menjadi tenaga lebih efisyen.
Membantu tubuh menghasilkan sel darah merah baru selepas kehilangan banyak darah semasa bersalin.
3. Zinc Complex
Mengurangkan keguguran rambut.
Memulihkan luka dengan lebih cepat.
4. Vita-C
Membantu lawan pnyakit.
Membantu penyembuhan luka jahitan dan memulihkn tisu yang rosak.
Membentuk kolagen dan ianya penting untuk kecantikan kulit.

Bila sudah cukup semua keperluan untuk tubuh badan, memang terasa sentiasa segar, aktif, ceria semasa berpantang. Apa yang penting semasa berpantang adalah jangan murung, sedih, sebab nanti boleh menyebabkan penyakit meroyan. Jadi dengan adanya supplement Shaklee, Alhamdulillah dapat dielakkan perkara-perkara yang tidak diingini, InsyaAllah. Sentiasa cergas melayan kerenah baby yang baru nak sesuaikan dengan alam baru dia. 🙂

Jadi nasihat saya, sebelum berpantang, kena pastikan supplement apa yang kita nak ambil atau amalkan nanti akan memberi manfaat untuk kesihatan tubuh badan kita. Dan yang penting skali ianya sesuai untuk menyusukan anak.

sid320Untuk Info & Order:
Norzarina Khalid
019-265 9140 (SMS/Whatsapp/Wechat)
(SID 1150656)
norzarina.khalid@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *