OsteMatrix™

OsteMatrix

Tulang merupakan struktur penting dalam tubuh badan kita. Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal. Selain itu tulang juga membolehkan kita menggerakkan otot dan tubuh dengan bebas. Tanda-tanda awal kita kekurangan kalsium adalah seperti sering sakit pinggang, lenguh badan, kebas kaki dan gigi goyang. Kalsium sangat penting terutamanya kepada ibu mengandung, ibu menyusu, warga tua, atlet sukan dan individu yang tidak minum susu.

Ostematrix merupakan supplement yang bukan hanya sekadar kalsium tetapi turut mengandungi nutrien-nutrien yang lain. Nutrien kalsium yang terdapat di dalam Ostematrix ini dapat membantu dalam pembentukan tulang dan gigi. Ia juga turut mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga, dan manganese untuk membantu dan memelihara kesihatan yang baik.

ostematrix-equal-to-milk

KEPERLUAN KALSIUM
Berapa banyakkah keperluan kalsium untuk setiap individu?
LELAKI
• 8 – 11 tahun (800mg)
• 12 – 15 tahun (1200mg)
• 16 – 18 tahun (1000mg)
• 19 – 64 tahun (800mg)
64 tahun keatas (800mg)
WANITA
• 8 – 11 tahun (900mg)
• 12 – 15 tahun (1000mg)
• 16 – 18 tahun (800mg)
• 19 – 54 tahun (800mg)
54 tahun keatas (1000mg)
• Mengandung (1100mg)
• Menyusu bayi (1200)

Siapa yang perlu ambil kalsium ini?
1. Mak Ayah yang selalu sakit lutut semasa naik tangga, atau yang hendak sembahyang kena duduk di kerusi.
2. Orang yang selalu kejang-kejang otot.
3. Ibu yang menyusu – Ostematrix boleh membantu sebagai MILK BOOSTER dan lengkapkan keperluan kalsium.
4. Ibu mengandung – lengkapkan kalsium, elakkan kencing manis dan darah tinggi.
5. Gastrik – ostematrix dengan B complex bantu kurangkan sakit gastrik.
6. Orang yang tak suka minum susu – boleh cukupkan kalsium harian lengkap dengan vitamin D dan magnesium.
7. Pesakit Diabetes – Tampung keperluan kalsium. Susu khas untuk diabetes sangat mahal. Tidak semua mampu hendak beli lebih dua tin susu khas sebulan.
8. Pesakit darah tinggi – mengawal darah tinggi.
9. Kawal berat badan – kekurangan kalsium turut sebabkan program diet gagal.
10. Individu yang pentingkan keperluan kalsium.

Kelebihan OsteMatrix:
» Menguatkan tulang, kuku, gigi dan sistem saraf. Ia juga boleh membantu merawat tulang retak, kuku rapuh, eczema, kekejangan dan gusi berdarah.
» Membantu mengatasi kekejangan dan kebas-kebas. Pengambilan ostematrix sebelum tidur dapat membantu mengurangkan kebas-kebas, kejang, sakit sendi dan juga artristis.
» Mengurangkan stress, di mana OsteMatrix membantu mengimbangi tekanan darah, menenangkan saraf, menggalakkan tidur lena dan membantu mood swing serta sakit kepala.
» Mengurangkan masalah haid. Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak, ia akan meringankan sakit semasa waktu haid dan membantu pembuangan air kecil.
» Membantu mengurangkan hiperaktiviti perut dan masalah gastrik.
» Membantu atlet sukan membekalkan kalsium dan mineral penting dalam tubuh. Justeru, pergerakkan dan aktiviti lasak dapat dilakukan dengan selesa dan mudah.

Sudah setahun lebih saya amalkan makan Ostematrix ini dan Alhamdulillah saya jarang rasa lenguh-lenguh tangan atau kaki pada waktu malam. Saya memang tidak boleh telan langsung susu yang pelbagai jenis yang ada di pasaran. Jadi saya amalkan makan kalsium ini untuk diri dan anak saya. Anak pun masih menyusu badan lagi. Gigi dia pun lawa :-). Ibu sihat anak pun sihat. InsyaAllah.

sid320Untuk Info & Order:
Norzarina Khalid
019-265 9140 (SMS/Whatsapp/Wechat)
(SID 1150656)
norzarina.khalid@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *