MaiSihat: Atasi Kulit Kusam Dengan Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum,

Semua orang inginkan kulit sihat, kulit cantik, kulit gebu, betul ke BETUL? Senang je tips nak atasi masalah kulit kusam. Bila badan kita CUKUP NUTRISI, insyaAllah kulit kita akan SIHAT dan CANTIK. 😊

Hari ini KakIna nak share testimoni adik ipar kawan KakIna. Adik ni baru berusia 13 tahun. Die cuba ambil Vita C Shaklee untuk hilangkan kulit kusam. Kesannya lepas 3 bulan, alhamdulillah kulitnya dah sihat, cerah, dan tak kusam lagi. Tak caya boleh lihat gambar dekat bawah.

Happy adik ni bila dapat atasi kulit kusam dengan Vitamin C Shaklee. Jangan ingat makan hari ini esok terus cantik putih ye! Nope! Shaklee suppliment NATURAL yang ikut badan masing-masing. Ada yang kesannya cepat, ada yang kesannya ambil masa sikit. Macam adik ni ambil masa 3 bulan nak hilangkan kulit kusam.

Yang penting ada kesabaran yang tinggi. 😊

Sustained Release Vita C Shaklee:
🍄 Mempunyai sistem penyerapan yang berterusan dan dipatenkan
– Maksudnya 500mg dalam 1 tablet tu tidak dilepaskan terus bila kita makan. Tetapi dilepaskan 100mg setiap jam.
– Sebab badan kita cuma boleh serap 100-200mg Vitamin C sahaja dalam 1 masa. Selepas sejam, badan kita akan serap 100mg yang lain lagi, begitulah seterusnya.
– Jadi selama 5jam Vitamin C akan kekal berada dalam badan kita.

🍄 Daripada sumber vitamin c semulajadi
– Diekstrak daripada jagung di mana vitamin yang terdapat dalam jagung tidak akan hilang atau berkurang khasiatnya walaupun dimasak, direbus, dan dibakar berbanding dengan buah-buahan yang lain.
– Kebiasaannya sumber Vitamin C banyak terdapat pada buah-buahan citrus yang mana tinggi dengan kandungan asid, dan jika diambil secara berlebihan, memberikan possibility kepada seseorang untuk mendapat cirit-birit.
– Sebab tu Saintis Shaklee dah reka dari awal lagi supaya sakit perut, cirit-birit dan gastrik dapat dielakkan dengan menggunakan ekstrak jagung instead of buah-buahan citrus.

🍄 Kandungan Vitamin C dalam 1 tablet bersamaan dengan 7.5biji oren.

🍄 Mengandungi Bioflavonoids
– Penting untuk membantu meningkatkan penyerapan Vitamin C ke dalam badan dengan lebih baik.
– Bioflavonoids terhasil daripada bahagian berwarna sayur-sayuran, buah-buahan, bunga, herba dan bijirin.

Nak tahu lebih tentang Vita C atau suppliment lain, boleh WhatsApp atau Email KakIna. Kawan2 juga boleh lihat di Facebook Page kami di Kedai Vitamin Simpang Ampat Penang ataupun di Instagram kami di vitamin.sihat_bymaisihat 😃

sid320

Untuk Info & Order:
Norzarina Khalid
019-265 9140 (SMS/Whatsapp/Telegram)
(SID 1150656)
norzarina.khalid@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *