Krim Herbal Blend Untuk Ruam Bayi

Assalamualaikum,

Pernah tak kawan-kawan dengar luahan seorang ibu tentang anaknya terkena ruam? Pernah tak kawan-kawan terlihat anak-anak kecil yang terkena ruam di muka, badan dan anak tu pun rasa tak selesa? Kita yang dewasa kalau gatal sikit pun rasa rimas, apalagi mereka yang kecil kan.

Punca sebenar bayi mengalami ruam ini biasanya disebabkan keadaan cuaca yang panas dan lembap. Bayi lebih cenderung mendapat ruam sebab kelenjar peluh mereka belum lagi matang sepenuhnya. Jika dia berpeluh terlalu banyak sehinggakan pori kulit menjadi tersumbat dan peluh tidak dapat keluar, ruam akan timbul.

Jadi elakkan bayi berada dalam keadaan berpeluh, lepas menyusukan bayi, lap sebersihnya pipi dan mulut bayi. Jangan pakaikan bayi dengan baju yang tebal sehingga tiada aliran udara pada kulit anak untuk berpeluh.

Hari ini Kak Ina nak kongsikan krim apa yang sesuai untuk ruam anak-anak. Tapi sebelum tu kenal pasti dulu mereka mengalami ruam yang mana satu.

1. Ruam Panas

Naik bintik-bintik merah seakan jerawat. Selalunya dikawasan yang berlipat seperti leber, pelipat siku, celah ketiak dan bahagian dahi.

2. Ruam Susu

Ianya terjadi akibat daripada lelehan susu yang tidak dibersihkan. Terjadinya bintik-bintik putih di muka, leher dan atas dada bayi.

3. Ruam Lampin

Mamakai pampers terlalu lama dan kotor boleh menyebabkan kulit menjadi merah dan radang sama ada di sekitar punggung bayi atau di celah peha. Penggunaan pampers yang tidak sesuai pun boleh menyebabkan ruam lampin. Biasanya dikenali dengan nappy rash.

4. Eczema

Naik bintik merah, kadang-kadang bernanah dan berair. Tahap lebih teruk sehingga berdarah dan keluar air. Selalunya boleh tengok pada pelipat kelopak mata, siku, lutut, pergelangan tangan, jari tangan dan jari kaki. Kadang-kadang ianya menjadi kering dan berkuping.

5. Alergik

kulit menjadi merah dan gatal secara tiba-tiba. Biasanya berpunca daripada pemakanan, habuk, cuaca, serangga, ubat dan bulu binatang.

Krim yang sesuai untuk ruam-ruam ni ialah Krim Herbal Blend. Krim Herbal Blend tidak memedihkan, tidak menegangkan kulit, tidak mengandungi paraben. Bila kita sapu, ia rasa sejuk-sejuk, tidak berminyak, tidak ada bahan kimia yang merbahaya. Jadi selamat untuk bayi jika termasuk tangannya ke dalam mulut.

Krim Herbal Blend Shaklee

Alhamdulillah ramai ibu-ibu yang berpuas hati dengan krim ini. Krim Herbal Blend untuk ruam bayi ini hanya menggunakan daun-daun herba sahaja. Ia bukan krim ubat ye. Jangan salah faham.☺️

Testimoni Krim Herbal Blend

Untuk buat belian sendiri krim ini, anda boleh beli di sini. Isi nama, alamat dan no tel anda. Sebarang masalah, boleh hubungi kami.

Nak tahu lebih lanjut tentang Krim Herbal Blend atau suppliment lain, boleh WhatsApp atau Email KakIna. Kawan-kawan juga boleh lihat di Facebook Page kami di Kedai Vitamin Tanjung Agas Muar ataupun di Instagram kami di vitamin.sihat_bymaisihat 😃

sid320

Untuk Info & Order:
Norzarina Khalid
019-265 9140 (SMS/Whatsapp/Telegram)
(SID 1150656)
norzarina.khalid@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *