Kenapa Kita Perlu Ambil Kalsium?

Assalamualaikum,

Hari ini KakIna nak cerita kenapa kita perlu ambil kalsium? Meh KakIna nak habaq sikit, hampir 99% kalsium dalam badan kita disimpan dalam tulang. Apabila kalsium yang kita ambil setiap hari KURANG daripada keperluan, maka kalsium dari tulang akan DILEPASKAN mengikut keperluan kalsium pada hari itu.

Bayangkan kalau tiap2 hari kalsium yang disimpan dekat tulang dilepaskan, tak ke tulang kita akan jadi cepat rapuh, reput. Sebab tu apabila usia kita semakin lanjut, sekiranya kalsium kita selama ni TIDAK MENCUKUPI, tubuh badan kita akan mula menunjukkan kesan-kesannya.

Antaranya termasuklah tulang menjadi rapuh, tulang belakang membongkok, gigi mudah tercabut dan akhirnya rongak, sakit-sakit lutu dan sendi, sakit pinggang dan kaki, sakit-sakit badan dan sebagaimya.

Jadi, kenalah sayangi tulang kita sebelum terlambat. Kenalah ambil kalsium setiap hari. Minum susu tinggi kalsium sekurang2nya 2 gelas sehari, atau yang tak suka minum susu boleh ambil Ostematrix iaitu tablet kalsium yang lengkap dengan Vitamin D dan Magnesium. Senang je kan. Tulang pun sihat. 😊

Nak tahu tentang Ostematrix atau suppliment lain, boleh WhatsApp atau Email KakIna. Kawan2 juga boleh lihat di Facebook Page kami di Kedai Vitamin Simpang Ampat Penang ataupun di Instagram kami di vitamin.sihat_bymaisihat 😃

sid320

Untuk Info & Order:
Norzarina Khalid
019-265 9140 (SMS/Whatsapp/Telegram)
(SID 1150656)
norzarina.khalid@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *