Kelebihan Sustained Release Vita-C Shaklee

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVitamin C tidak dihasilkan dengan sendirinya dalam tubuh kita. Maksudnya ianya perlu diperolehi daripada sumber makanan tambahan. Tubuh kita memerlukan pengambilan Vitamin C setiap hari kerana sifat Vitamin C yang mudah larut dalam air menyebabkan badan tidak boleh menyimpan Vitamin C. Vitamin C hanya ada dalam darah manusia selama 12 jam dan dalam tempoh waktu tersebut Vitamin C ‘bekerja’ dengan sel-sel tubuh untuk meningkatkan keimunan dan juga meningkatkan fungsi-fungsi sel di bahagian tubuh yang lain.

Vitamin C amat diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu-tisu tubuh yang mana Vitamin C membina kolagen iaitu protein penting yang melindungi tulang rawan, tendon, ligamen dan saluran darah. Selain itu pengambilan harian Vitamin C yang cukup membantu menyegerakan proses penyembuhan luka-luka, membaiki dan memelihara struktur tulang dan gigi.

Berdasarkan banyak kajian yang telah dilakukan, tubuh kita memerlukan 500mg Vitamin C setiap hari untuk untuk mencapai tahap kesihatan yang baik. Kita memerlukan Vitamin C setiap hari kerana sel-sel tubuh manusia tidak mempunyai enzim guluno-lacton-oxidase yang diperlukan untuk menukar glukos kepada ikatan kimia 2-keto L-Guluno-lactone untuk hasilkan Vitamin C. Tambahan Vitamin C sering digunakan dan mudah rosak dalam tubuh. Oleh itu, Kita memerlukan Vitamin C sama ada melalui makanan ataupun supplement.

Untuk pengetahuan anda, Vitamin C juga automatik boleh hilang atau disingkirkan dari badan apabila merokok, stress, demam, tidak cukup tidur, marah, muntah, mengandung dan sebagainya. Sangat mudah Vitamin C ini disingkirkan hilang dari tubuh kita.

 

Tahukah anda tentang kelebihan Sustained Release Vita-C Shaklee??

10427678_877773988921844_2863759103140825696_n

1. Bersifat ‘sustained release’ dimana 100mg dilepaskan bagi setiap 1jam selama 5jam tanpa henti!

2. 1 tablet Vita-C (500mg) bersamaan dengan 7.5 biji buah oren!

3. Mempunyai ‘bioflabonoids’ membantu penyerapan vitamin C sepenuhnya dan memelihara vitamin C daripada teroksida!

4. Sumber natural, tiada pewarna, tiada perasa tiruan, tiada pemanis atau bahan pengawet tambahan!

5. Sustained Release supplement boleh menawarkan kesan vitamin yang optimum, meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan), serta menstabilkan paras darah waktu siang dan malam!

6. Diperbuat daripada sebatian tumbuh-tumbuhan semulajadi, dan bertindak sebagai pigmen tumbuhan dan agen antioksida. Kuasa utama bioflavonoid adalah sifat antioksida yang bertindak sebagai agen anti penuaan, keradangan dan mengekalkan kesihatan badan!

 

Jom dapatkan Vitamin C Shaklee anda hari ini. Boleh tahan sehingga 6 bulan. ^_^

 

Kita hanya mampu berusaha yang terbaik untuk diri dan keluarga kita, namun Dia yang menetukan segalanya. InsyaAllah.^_^

Boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk kesihatan yang lebih sihat dengan membeli dari kami di Maisihat.

sid320

Untuk Info & Order:
Norzarina Khalid
019-265 9140 (SMS/Whatsapp/Wechat)
(SID 1150656)
norzarina.khalid@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *