ESP Soy Protein Isolate Powder

ESP

Keistimewaan dan fakta tentang Energizing Soy Protein (ESP):
1. ESP merupakan sumber protein soya yang terbaik.
2. Menyediakan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua ‘asid Amino perlu’ termasuk 9 ‘asid Amino perlu’ yang TIDAK dihasilkan oleh tubuh badan manusia.
3. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.
4. ESP membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, dan separuh kalsium yang diperlukan dalam seharian.
5. Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus.
6. ESP dihasilkan dibawah kawalan IPP (Identity Preservation Program). Ini bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna. Ia diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones. Program ini untuk memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik.
7. Dijamin halal tanpa laktos, kolesterol dan bebas kafien.

Tahukah anda?
GMO (Genetically Modified Organism) adalah tumbuhan atau haiwan yang telah diubahsuai secara ginetik menggunakan teknologi kejuruteraan genetik. Soya GMO terjadi kerana pengeluar ingin memenuhi permintaan pengguna pelanggan terhadap produk soya dan ingin meningkatkan penghasilan soya pada kos yang minimum. Kita sebagai pengguna kena ambil tahu kenapa perlu pilih produk Non-GMO berbanding produk GMO. Produk-produk GMO boleh menyebabkan alergy, toxic, potensi kanser. Kebanyakannya sekarang ni produk-produk GMO semakin banyak di pasaran. Antara makanan yang tinggi potensi GMO adalah jagung dan soya. Oleh sebab tu kalau nak beli protein dari sumber soya, pastikan dahulu labelnya, dan pilih produk yg berlabel Non-GMO. Jangan beli sebab murah atau sedap sahaja. Tapi hargai dan sayangilah badan kita.

Manfaat ESP Shaklee:
1. Sesuai untuk ibu mengandung dan menyusu.
2. Membantu dalam proses penurunan berat badan.
3. Sesuai untuk kecantikan kulit dan menghilangkan parut jerawat.
4. Menurunkan paras kolesterol dalam darah.

sid320Untuk Info & Order:
Norzarina Khalid
019-265 9140 (SMS/Whatsapp/Wechat)
(SID 1150656)
norzarina.khalid@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *