Apa Itu Polyphenols?

Assalamualaikum,

Bulan ni semua orang duk cita pasal Polyphenols. Kawan2 tahu tak apa itu Polyphenols? Jom KakIna share apa itu Polyphenols.

Polyphenols atau dalam ejaan Melayunye polifenol, ia adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan yang kuat dan sel anti penuaan yang semula jadi. Bila antioksidannya ynag tinggi, ia dapat membantu melindungi tubuh kita dari kerosakan sel akibat radikal bebas.

Polyphenol inilah yang memberi warna kepada buah-buahan dan melindungi mereka daripada penyakit disebabkan kandungan antioksidan nya yang tinggi.

Polyphenol memainkan peranan penting dalam mencegah penyaki-penyakit degeneratif iaitu penyakit yang melibatkan tisu dan kemerosotan fungsi organ. Antioksidan membantu melindungi sel dalam tubuh daripada radikal bebas dan seterusnya mengawal kadar kerosakan sel.

Jika badan kita tidak dilindungi daripada radikal bebas, ia boleh menyebabkan kerosakan sel. Ini boleh menyebabkan kita berdepan dengan risiko pelbagai penyakit seperti sakit jantung, kanser, alzheimer dan lain-lain lagi.

MaiSihat: Gabungan Terhebat Polyphenol

Nak lagi tinggi kadar Polyphenols, kita boleh gabungkan keempat-empat jenis tumbuhan di atas. Barulah 10x lebih โ€œPowerfulโ€ daripada Resveratrol sahaja. Barulah nampak awet muda sihat selalu. ๐Ÿ˜œ

Dah tahukan apa itu Polyphenols? Jom kita lihat apa pula manfaat Ployphenols ni.

Antara manfaat yang dapat diperoleh daripada Polyphenol ialah:

  1. Melawan sel kanser dan menghalang angiogenesis
  2. Melindungi kulit daripada sinaran ultrviolet
  3. Melawan radikal bebas dan melambatkan penuaan
  4. Membantu kesihatan otak dan membantu menghalang demensia
  5. Mengurangkan keradangan
  6. Menyokong tahap gula dalam darah supaya berada di paras normal
  7. Melindungi sistem kardiovaskular
  8. Membantu mengekalkan paras tekanan darah yang normal

Haa sebab tu kalau nak sihat, nak awet muda, kenalah ambil Polyphenol lebih sikit. Apa-apa pun semuanya bergantung pada Allah. Kita hanya mampu mencegah, pasang perisai awal-awal, selebihnya berserah padaNya. โ˜บ๏ธ

Polyphenol gabungan yang terbaik sebenarnya ada dalam Vivix. Tak perlu susah payah cari anggur muscadine, lobak unggu dan sebagainya. Tinggal minum Vivix je. ๐Ÿ˜Š

Nak tahu tentang Vivix atau suppliment lain, boleh WhatsApp atau Email KakIna. Kawan2 juga boleh lihat di Facebook Page kami di Kedai Vitamin Simpang Ampat Penang ataupun di Instagram kami di vitamin.sihat_bymaisihat ๐Ÿ˜ƒ

sid320

Untuk Info & Order:
Norzarina Khalid
019-265 9140 (SMS/Whatsapp/Telegram)
(SID 1150656)
norzarina.khalid@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *