MaiSihat: Atasi Kulit Kusam Dengan Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum, Semua orang inginkan kulit sihat, kulit cantik, kulit gebu, betul ke BETUL? Senang je tips nak atasi masalah kulit kusam. Bila badan kita CUKUP NUTRISI, insyaAllah kulit kita akan SIHAT dan CANTIK. 😊 Hari ini KakIna nak share testimoni adik ipar kawan KakIna. Adik ni baru berusia 13 tahun.…

Continue reading

Testimoni Ostematrix Untuk Badan Lenguh

Assalamualaikum, KakIna nak kongsikan testimoni salah seorang ahli team MSE yang sakit-sakit badan time travel. Apa die buat? Jom kite tengok!   “Suka suka Ostematrix! Saya ni memang cepat sakit-sakit badan, sengal-sengal lah especially if berjalan jauh or shopping, hehe If tak makan Oste, sakit tu sampai ke esok lusa…

Continue reading

Kenapa Kita Perlu Ambil Kalsium?

Assalamualaikum, Hari ini KakIna nak cerita kenapa kita perlu ambil kalsium? Meh KakIna nak habaq sikit, hampir 99% kalsium dalam badan kita disimpan dalam tulang. Apabila kalsium yang kita ambil setiap hari KURANG daripada keperluan, maka kalsium dari tulang akan DILEPASKAN mengikut keperluan kalsium pada hari itu. Bayangkan kalau tiap2…

Continue reading

Testimoni Ostematrix Untuk Sakit Pinggang

Assalamualaikum, Sejak kebelakangan ni, selalu terdengar berita orang sakit pinggang, orang sakit kaki. Tahu tak kawan2, risiko Osteoporosis dikalangan wanita lebih kerap berlaku berbanding lelaki. Sebab tu wanita perlu menjaga tulangnya lebih sedikit berbanding lelaki. Dianggarkan sebanyak 99% kalsium dalam badan disimpan dalam tulang. Apabila kalsium yang diambil setiap hari…

Continue reading